سیستان و بلوچستان با میانگین بارش سالانه ١٠٠ میلیمتر، جزو استانهای کم بارش محسوب میشود و از نظر منابع آبی در محدویت قرار دارد . به همین منظوربرای بهره وری مناسب از منابع آبی، بهرهگیری از سامانههای مدرن برای آبیاری مزارع و باغات کشاورزان این استان ضروری وحیاتی است .
خشکسالی های چند سال گذشته و کاهش سطح آبهای زیرزمینی و به دنبال آن کاهش منابع آبی سیستان وبلوچستان بالاخص در حاشیه تالاب جازموریان، باعث شده تا کشاورزان و مسئولان این بخش توجه به تغییر الگوهای کشت از پر آبخواه به کم آب و همچنین تغییر روش های آبیاری از روش های سنتی چون غرقابی به روش های آبیاری تحت فشار را در دستور کار خود قرار دهند . به طوری که تاکنون 49 هزار و 121 هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان دارای سامانههای مدرن آبیاری بارانی، قطره ای ، تیپ و آبیاری کم فشار هستند. که زمینه صرفه جویی بیش از 268 میلیون مکعب آب در بخش کشاورزی در این استان فراهم کرده است.
شهرستان های دلگان ،ایرانشهر و خاش به ترتیب بیشترین سطح در اجرای سامانههای مدرن آبیاری در سیستان و بلوچستان را دارا هستند. شهرستان دلگان دارای 29 هزار و 300 هکتار اراضی زراعی و باغی است. این شهرستان یکی از شهرستان های پیشتاز در اجرای سامانههای مدرن آبیاری در این استان است. که تاکنون با تجهیز حدود 12 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری رتبه اول اجرای این سیستم در سطح این استان می باشد.
در روشهای آبیاری سنتی همیشه کشاورزان دغدغه آب و یا بارش نزولات را دارند . اما همانطور که می دانیم ، صرفهجویی در مصرف آب و انرژی، سرعت بالای رویش گیاه، بهکارگیری کود همزمان با آبیاری،جلوگیری از رشد بیرویه علفهای هرز، برداشت راحتتر و افزایش کمی و کیفی محصولات از مزایای روشهای سامانههای مدرن آبیاری به شمار میرود.
ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.
شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی
وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی
راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.
رسان آب
لوله واتصالات کشاورزی وصنعتی
مشاوره: 09001051369