کشاورزی در سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیتهای فراوانی هست . باغبانی، زراعت، شیلات، دامداری، منابع طبیعی و استفاده از صنایع تبدیلی مهمترین ظرفیتهای توسعه و رشد کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان است.
بخش کشاورزی و تولید محصولات مختلف زراعی و باغی، گیاهان دارویی، دامداری و صید و صیادی در تمام فصول سال از بهار تا زمستان یکی از پایههای اصلی و موتور محرکه تامین معیشت و توسعه این استان بشمار میرود .
تنوع آب و هوایی در سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان با گسترهای افزون بر هفت میلیون هکتار آب و هوایی متغیر از گرم و خشک تا معتدل سرد و کوهستانی دارد و از نظر آب و هوایی دارای تنوع زیادی است . به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار دارد.
برخی مناطق این استان مانند سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، تفتان، چابهار، دشتیاری، کنارک، نیکشهر، زرآباد، قصرقند و سرباز نیز آب و هوای نیمه بیابانی و بعضا مرطوب و ناحیه کوهستانی بمپشت در جنوب سراوان و امتداد آن به سمت غرب تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند. اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.
با این وجود استان سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند و تالابهای هامون و هامون جازموریان یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور محسوب می شود . به طوری که در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
سطح زیرکشت و محصولات سرآمد کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان
سطح اراضی زراعی و باغی تحت کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان ۲۴۹ هزار هکتار(حدود ۵۸ درصد اراضی قابل کشت) است . که از این میزان ۱۴۴ هزار هکتار زیر کشت محصولات زراعی و حدود ۱۰۵ هزار هکتار محصولات باغی اختصاص دارد.
از کل تولیدات بخش کشاورزی ۲میلیون و۷۹۴ هزار تن به محصولات زراعی، ۶۹۶ هزار تن محصولات باغی، ۱۶۵ هزار تن دام و طیور، ۲۹۴ هزار تن شیلات و ۱۸۰ هزار تن جنگل و مرتع اختصاص دارد.
شاخصترین محصولات زراعی سیستان و بلوچستان شامل محصولات خارج از فصل، نباتات علوفهای، غلات و در بخش باغبانی خرما، میوههای گرمسیری، نیمهگرمسیری و محصولات گلخانهای است . باغبانی و تولید میوههای منحصر به فرد از توانمندیهای مهم بخش کشاورزی این استان است . بطوریکه خرما، موز، لیموترش، پرتقال، انبه، پاپایا، چیکو، گواوا، انگور، انجیر و پسته مهمترین محصولات باغی استان سیستان و بلوچستان هست . که بسیاری از آنها تنها مختص این منطقه بوده و قابلیت توسعه و صادرات نیز دارد.
همچنین رشد و گسترش چشمگیر کشت گلخانهای در این استان از دیگر ظرفیتهای متنوع بخش کشاورزی استان بشمار میرود. به گونهای که خیار، گوجه فرنگی، گل و گیاه زینتی، توت فرنگی، آناناس و موز از محصولات گلخانهای است که قابلیت تولید و کشت در گلخانه را داشته و چند بار برداشت آنها در سال مزیت مناسبی برای عرضه به بازارهای مصرف کشور محسوب میشود.
باید در نظر داشت که این استان با داشتن موقعیت راهبردی، ترانزیتی، کشاورزی و باغبانی به ویژه میوههای استوایی، گرمسیری و صنعت در حال رشد تواناییها و افزایش ظرفیت برای توسعه و آبادانی در کشور است . که باید بسیار زیاد مورد توجه بهره برداران قرار گیرد .
ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.
شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی
وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی
راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.
رسان آب
لوله واتصالات کشاورزی وصنعتی
مشاوره: 09001051369