مقالات

شهرستان شادگان دارای ظرفیت های بالقوه کشاورزی

شهر شادگان در جنوب استان خوزستان واقع شده است. این شهرستان از شمال به شهرستان اهواز، از شرق به شهرستان بندر ماهشهر، از غرب به شهرستان خرمشهر و از جنوب به شهرستان آبادان محدود می شود. بلندی این شهر از سطح دریا 5 متر و دارای آب و هوای گرم و مرطوب است. شهرستان شادگان ظرفیت های بالقوه و توانمندی بخصوص در حوزه گردشگری، باغات و کشاورزی برخوردار است.

این شهر در يکی از مناطق نفت‏خيز ايران قرار دارد که حدود پنج درصد تولید نفت کل ایران از حوزه نفتی این منطقه استخراج می شود. وجود دو رودخانه «کارون» و «جراحی» و اراضی قابل کشت شادگان را به یکی از مناطق مهم اقتصادی تبدیل کرده است. حيات اقتصادی مردم شادگان بر کشاورزی استوار است. عمده محصول خرمای کشور از اين منطقه تامين مي‏شود. دامداری نیز در این شهرستان رواج دارد. جاذبه های تاریخی در کنار جاذبه های طبیعی نظیر تالاب بین المللی شادگان بر اهمیت این شهر افزوده است.

حیات اقتصادی مردم شادگان بر کشاورزی استوار است. از محصولات زراعی منطقه گندم، جو، شلتوک و صیفی‌جات اهمیت بیشتری دارند. علاوه بر این محصولات بهره‌برداری از نخیلات (درختان خرما) یکی از فعالیت‌های مهم مردم شادگان می‌باشد . وجود دو رودخانه کارون و جراحی و بیش از ۵۷۰۰۰ هکتار اراضی قابل کشت، شادگان را از جمله مناطق مهم اقتصادی محسوب می‌کند . آب و هوای گرم و مرطوب شهرستان شادگان سبب رواج محصولات گرمسیری در این ناحیه شده‌است. دامداری نیز در این شهرستان رواج داشته و انواع فراورده‌های لبنی و تولیدات دامی مانند لبنیات، پشم و پوست از محصولات دامی این شهرستان می‌باشد.

حوزه زراعت در شهرستان شادگان

نیشکر، برنج و کلزا و در اولویت های پایین تر کاشت گندم، جو، لوبیا چشم بلبلی، باقلا، کنجد و تعدادی از گیاهان دارویی در شهرستان شادگان در حوزه زراعت رواج دارد .

نیشکر بین ۶ تا ۳۷ گونه دارد و گیاهی است بلند از جنس تباشیر، تیره غلات بومی مناطق معتدل گرم تا مناطق حاره همچون شادگان می‌باشد. حدود 13 هزار هکتار نیشکر در شهرستان شادگان کشت می شود. که نشان از سازگاری بالای این گیاه با شرایط آبی، خاکی و آب و هوایی شهرستان شادگان دارد .

در شهرستان شادگان، کاشت برنج متداول است و سطح زیر کشت آن در این شهرستان در حدود 6  هزار هکتار است و کشاورزان توانسته اند سود خوبی را از کشت این محصول در این استان کسب کنند .

کاشت گیاه کلزا در شهرستان شادگان دارای مزیت می باشد، بطوریکه سالانه بالغ بر 2000 هکتار کلزا در سطح شهرستان کاشته می شود . درصد زیادی از زراعت گندم  و جو در شهرستان شادگان به صورت دیم انجام می‌شود و درصد بسیار کمی از آن به صورت آبی می باشد و در حالت آبی، بازدهی بیشتر است .

گرمای سوزان در زمین های زراعی در طول تابستان باعث شده است تا مردم شهرستان شادگان بعد از برداشت گندم و جو، کاشت کنجد را به عنوان گیاهی برای کشت دوم انتخاب کنند. وجود ارقام مقاوم و سازگار با شرایط شهرستان، عملکرد بالا، قیمت زیاد محصول و مقاومت در برابر کم آبی از ویژگی های کنجد می باشد ، که آن را برای کاشت در شهرستان توجیه پذیر کرده است.

حوزه باغداری در شهرستان شادگان

باغداری یکی از حوزه‌های رایج در شهرستان شادگان است.  در حوزه باغداری، در شهرستان شادگان بیشتر تمرکز بر روی کاشت درختان خرما بوده و در اولویت های پایین تر، کاشت بامیه، انگور، سیب، سبزیجات، صیفی جات و پرورش قارچ مد نظر کشاورزان این شهرستان می باشد.

خرما از جمله محصولات باغی است که با آب و هوای گرم و اقلیم جغرافیایی شهرستان شادگان سازگاری بسیار خوبی دارد . بطوریکه حدود 99 درصد از باغات شهرستان را خرما تشکیل می دهد و حدود 13 هزار هکتار نخلستان در این شهرستان وجود دارد .

کاشت سبزیجات و صیفی جاتی نظیر هندوانه و خیار در فضای آزاد در شهرستان شادگان رایج بوده و سوددهی خوبی برای کشاورزان دارد. این شهرستان گرمای مورد نیاز سبزیجات و صیفی جات مختلف را به راحتی تامین کرده و مزیت خوبی از این طریق برای کاشت آن ها ایجاد نموده است و توسعه کاشت آن ها را ممکن ساخته است.

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی

وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی

راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

رسان آب       

لوله واتصالات   کشاورزی وصنعتی     

مشاوره: 09001051369 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *