مقالات

شهرستان فلاورجان از مناطق مستعد اصفهان در کشاورزی

شهرستان فلاورجان با مساحت 310 کیلومتر مربع درفاصله 442 کیلومتری استان تهران واقع شده‌است. این شهرستان از شمال با شهرستان خمینی‌شهر، از شرق با شهرستان اصفهان، از جنوب با شهرستان مبارکه و از غرب با شهرستان نجف‌آباد و لنجان همسایه است. شهرستان فلاورجان جزء معدود مناطقی است که هم دارای بافت جنگلی و هم ناحیه‌ای ساحلی (که در کنار رودخانه زاینده رود قرار دارد) می‌باشد.

رودخانۀ زاینده رود از سمت جنوب غربی وارد شهرستان می شود و طی مسیری حدود 25 کیلومتر از سمت شمال شرقی خارج می شود. این جریان با عبور خود؛ باعث تأمین آب مورد نیاز بخش کشاورزی و رونق و تنوع تولید محصولات کشاورزی در شهرستان شده است و علاوه بر آن نقش بسزایی در ایجاد بیشه زارها و مناظر زیبای ساحل رودخانه و تبدیل آب و هوای شهرستان دارد . از نظر آب و هوایی، این شهرستان دارای آب و هوای نیمه بیابانی، با تابستان های گرم و زمستان های نیمه سرد می باشد.  متوسط آمار 12 ساله، بارندگی 2/142 میلیمتر بوده است که حداکثر آن مربوط به فصل زمستان و اوایل بهار می باشد. حداکثر رطوبت نسبی بیشتر مربوط به ماه های خرداد؛ تیر و مرداد می باشد.

شهرستان فلاورجان با دارا بودن زمین‌های حاصلخیز با تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی یکی از مناطق جغرافیایی مستعد استان اصفهان در زمینه محصولات متنوع و با کیفیت شناخته می‌شود.اين شهرستان با ۱۹ هزار هکتار اراضي کشاورزي و باغي در توليد برنج، صيفي جات ، گندم و کشت هاي گلخانه اي، در استان اصفهان نقش مهمي دارد  . همچنین این شهرستان از رونق باغداری خوبی نیز برخوردار است و فرآورده‌هائی چون سیب ، هلو ، گیلاس و زرد آلو  را دارا می باشد .

باغداری

باغداری یکی از حوزه‌های رایج در شهرستان فلاورجان است. به و هلو از جمله محصولات باغی شهرستان فلاورجان هستند که میزان تولید خوبی در این شهرستان دارند . فصل برداشت به در فلاورجان از اواخر شهریور آغاز می شود؛ به گلابی و به بومی اصفهان از ارقام اصلی این میوه در شهرستان است.

آلو، زردآلو، گیلاس و آلبالو نیز از دیگر میوه هایی هستند که در این شهرستان تولید می شوند . در شهرستان فلاورجان بیش از هزارو ۶۰۰ هکتار باغ وجود دارد که شهر زازران با تولید سالانه 1700 تن به عنوان قطب تولید آلبالو در استان اصفهان شناخته شده است.  در این منطقه دو نوع آلبالو کشت میشود که آلبالوی معمولی و آلبالوی گیسی به کم آبی مقاوم‌تر است و میزان برداشت آن بسته به آب و هوا و خشکسالی متفاوت است.

میوه های آجیلی همچون فندق، پسته، گردو و بادام در این شهرستان به میزان کم تولید می شوند. زرشک از دیگر محصولات باغی است که به میزان کم در این شهرستان کاشته می شود و کاشت آن به خوبی با شرایط شهرستان سازگار است.

کشت گلخانه ای

سالانه از گلخانه های این شهرستان بیش از ۱۵۰هزار تن انواع سبزیجات برگی(شامل سبزی، ریحان و کاهو)، سبزیجات غده ای (شامل تربچه، پیازچه و هویج ) و سبزیجات جالیزی (شامل خیار، گوجه، فلفل دلمه ای، توت فرنگی و بادمجان ) تولید و روانه بازار می شود.

 زراعت

گندم و جو از محصولات زراعی شهرستان فلاورجان است که به میزان زیادی کشت می شود . سیب زمینی از دیگر محصولات زراعی شهرستان است که به مقدار زیادی کشت می شود . بیشترین رقم سیب زمینی كه چندین سال است در فلاورجان كشت می شود ‘مارفونا’ است كه بیشتر مصرف تازه خوری دارد.

شهرستان فلاورجان یکی از مهمترین مناطق تولید پیاز در کشور است و کشاورزان این منطقه معمولاً رکورددار برداشت و کاشت پیاز هستند. در این شهرستان دو نوع پیاز تولید می شود با نام های پیاز روز کوتاه یا بهاری که در فصل بهار کشت و در فصل تابستان برداشت می شود و پیاز روز بلند که در اوایل بهار کشت و در فصل پاییز برداشت می شود.

برنج از دیگر محصولاتی است که در شهرستان فلاورجان کشت می شود. کشت این محصول درآمد بسیار خوبی را برای کشاورزان به همراه داشته است. اما با توجه به اینکه شهرستان فلاورجان دچار مشکل کم آبی است، کشت این محصول با مقداری محدودیت همراه شده است.

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی

وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی

راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

رسان آب       

لوله واتصالات کشاورزی وصنعتی     

مشاوره: 09001051369 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *