مقالات

شهرستان نجف‌آباد و بخش کشاورزی در آن

شهرستان نجف‌آباد شهرستانی در استان اصفهان است که مرکز این شهرستان یعنی شهر نجف آباد می باشد . نجف‌آباد در دشت وسیعی با شیب نسبتاً ملایم که از غرب به شرق کاهش می‌یابد و اطراف آن را کوه‌هایی با ارتفاع متوسط احاطه کرده‌است،قرار گرفته است . نجف آباد از شمال و شرق به شهرستان شاهین شهر و میمه، از جنوب شرق و جنوب به شهرستان‌های خمینی‌شهر، فلاورجان و لنجان و از غرب و شمال غرب به شهرستان‌های تیران و کرون، فریدن، خوانسار و گلپایگان محدود می‌شود.

اقلیم و آب و هوا

نجف آباد در دشتی با آب و هوای معتدل و نسبتاً خشک قرار دارد. میانگین بارش سالیانه در آن ۱۲۰ میلیمتر بوده که بیشتر در فصل‌های سرد انجام می‌گیرد. ارتفاع این شهر از سطح دریا ۱۶۰۰ متر است. این شهرستان دارای منابع آب سطحی و منابع آب زیر زمینی است عمده‌ترین منابع آب سطحی شهرستان رودخانه چشمه مرغاب (که در آبیاری زمین های کشاورزی مؤثر بوده و از جنوب شهر نجف‌آباد گذشته و در نزدیکی روستای جوزدان به زابنده رود می ریزد.)، رودخانه خشک رود و دریاچه سد زاینده رود بوده و مهمترین منابع آب زیر زمینی آن نیز چاه‌ها، قناتها و چشمه‌ها می‌باشند. جلگۀ نجف‌آباد از وسعت زیادی برخوردار است.

خاک این منطقه از نوع خاک‌های نامرغوب است که اکثراً برای کشاورزی مناسب نبوده و بازدهی آن ناچیز است.  اما با این حال کشاورزی در این شهرستان  رونق دارد. از محصولات کشاورزی و باغداری این شهر می‌توان به بادام، گردو، انگور، انار، سیب، انجیر، سیب‌زمینی، گوجه و حبوباتی مثل گندم، جو، عدس و ماش اشاره کرد. در زمينه دام پروری نیز پرورش گوسفند، بز و گاو به روش های سنتی و صنعتی در این شهرستان رواج دارد . همچنین نجف آباد رتبه نخست صنعت زنبورداری با تولید سالانه هزار و ۱۰۰ تن عسل در استان اصفهان را دارد.

باغداری

در گذشته باغداری یکی از مشاغل رایج در شهرستان نجف‌آباد بود که به دلیل مشکلات کم آبی  رونق خود را از دست داد . اما با استفاده از آبیاری های مکانیزه دوباره رونق به این فعالیت ها بازگشت.

گردو و بادام از جمله محصولات باغی هستند که در شهرستان نجف آباد قابلیت تولید دارند.شهرستان نجف آباد از قدیم به عنوان یکی از قطب های تولید بادام کشور و ایران مطرح بوده به طوری که در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰ هکتار از باغات آن به کاشت بادام اختصاص دارد. سالانه به طور متوسط ۱۴۰۰تن بادام در نجف آباد تولید می شود که ۶۰درصد آن به بازارهای داخلی و خارجی صادر می شود. مهم ترین ارقام بادام نجف آباد شامل مامای، ربيع، محب علی و دیرگل است .در حدود ۷۰ درصد تولید این شهرستان به کشور هندوستان و سایر کشورها صادر می گردد.

از دیگر محصولات باغی تولیدی در شهرستان می‌توان به انگور و انار اشاره کرد . یکی از محصولات و تولیدات شاخص باغ های نجف آباد میوه انار است. آغاز فصل برداشت انار در این شهرستان از اوایل آبان است و عمده ارقام انار موجود در نجف آباد شامل انار ملس دانه قرمز ، نادری، الک و غیره می باشد.

در این شهرستان دو رقم بومی با نام های پوست قرمز نجف آباد و پوست سفید نجف آباد ثبت شده که از مرغوبیت بالایی برخوردار است . در حال حاضر بیش از ۶۴۰هکتار از باغات شهرستان به کاشت انار اختصاص پیدا کرده و سالانه نزدیک به ۲۸۰۰ تن محصول از آن برداشت می شود.

هلو، آلو، زردآلو، گیلاس و آلبالو از جمله میوه‌های هسته دار تولیدی در شهرستان نجف آباد هستند که قابلیت افزایش تولید را  نیز دارند .

در  شهرستان نجف آباد عمده ترین فعالیت باغداری، مربوط به تولید صیفی جات نظیر گوجه فرنگی، خیار و فلفل دلمه ای در مزراع به صورت آزاد است. در فصل هایی که تولید فلفل دلمه و گوجه فرنگی بیشتر است، روزانه چندین تن از این محصولات به کشور هایی نظیر روسیه ارسال می شوند .

کشت گلخانه

همچنین بیش از ۳۰۰ واحد گلخانه در ۸۵ هکتار زمین‌های کشاورزی در شهرستان نجف آباد فعالیت دارند . که ۷۰ هکتارآن به گلخانه‌های سبزی و صیفی تعلق دارد و بیشتر آن فلفل دلمه‌ای است.

زراعت

در شهرستان نجف‌آباد کشت و تولید محصولات زراعی نسبت به تولیدات باغی و دامداری کمتر است. علت این امر نیز کاهش میزان آب در طی چند سال گذشته است. در واقع در سال های گذشته که این شهرستان دچار کم آبی نبود، کشت برنج از جمله محصولات زراعی مهم این شهرستان محسوب می شد. اما در سال های اخیر به دلیل مشکلات کم آبی، کشت این محصول کاهش و تولیدات دیگری نظیر گندم، جو و زعفران جایگزین آن شده است. حبوبات کشت شده در این شهرستان نیز شامل عدس، نخود، ماش و لوبیا می باشد، که به صورت آبی کشت می‌شوند.

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی

وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی

راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

رسان آب       

لوله واتصالات   کشاورزی وصنعتی     

مشاوره: 09001051369 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *