مقالات

شهرستان گناباد

شهرستان گناباد یکی از جنوبی ترین شهرستان های استان خراسان رضوی به مرکزیت شهر گناباد می باشد. که از شمال به شهرستان مه‌ولات، از شرق و شمال شرق به شهرستان‌های خواف و رشتخوار، از جنوب به استان خراسان جنوبی و از غرب به شهرستان بجستان محدود می‌شود.

به طور کلی از نظر اقلیمی شهرستان گناباد در منطقه اقلیم خشک و نیمه صحرایی حاشیه کویر قرار دارد. گناباد از سه منطقه جغرافیایی براکوه و منطقه دشت گناباد و پسکلوت تشکیل شده است. منطقه براکوه دارای آب و هوای کوهستانی، زمستان‌های سرد و تابستان ملایم است. شهر گناباد تابستان‌های گرمتری نسبت به براکوه، دهستان‌های کاخک و زیبد دارد و هوای آن مشابه پسکلوت می‌باشد. در تابستان‌ها هوای شب ملایم بوده و بالاترین درجه حرارت نیز به ۵۰ درجه سلسیوس می‌رسد.

قسمت زیادی از مردم گناباد به خصوص در بافت‌ها و محلات قدیمی شهر، به کار کشاورزی مشغول هستند و وجود قنات‌های متعدد علی‌رغم خشک سالی‌های پی در پی باعث حیات نسبی کشاورزی در این شهرستان کویری شده‌است. کشاورزی این شهرستان به دو بخش باغداری و زراعی تقسیم می شود .

باغداری

در زمینه باغداری، در شهرستان گناباد محصولات باغی متنوعی تولید می شود. انگور یکی از محصولات اصلی باغی شهرستان گناباد است.  بهترین گونه های انگور این منطقه شامل انگور عسکری و حسینی می باشد و از انگورهای رنگی مثل انگور سیاه و انگور رخ در تهیه شیره انگور(دوشاب) استفاده می کنند. سطح زیر باغ های انگور این شهرستان حدود 50 هکتار با عملکرد 7-6 تن در هکتار می باشد.

انار از جمله محصولات باغی است که از قدیم همراه با انگور در کناره های باغ کشت می شد . در گناباد باغ های انار متراکم به ندرت دیده می شود و بیش از 10 هزار درخت انار وجود داد. که تولید سالانه آن حدود 150 تن می باشد.

پسته از محصولاتی است که در چند سال اخیر کشت آن رواج یافت و در مجموع در گناباد و آبادی های متعلق به آن 10 هکتار پسته وجود دارد.

زراعت

در زمینه زراعت نیز، در شهرستان گناباد نیز محصولات زراعی به میزان مناسبی تولید می شوند .  زعفران یکی از محصولات زراعی و مهم شهرستان گناباد است که به میزان زیادی تولید می شود. سطح زیر کشت زعفران در گناباد 100 هکتار و متوسط عملکرد 6 کیلوگرم در هر هکتار می باشد.

گندم از جمله محصولات استراتژیک این منطقه است و بوجود آمدن قنات های شهرستان گناباد بخاطر کشت آن می باشد. سطح زیر کشت گندم آبی روستا 60-50 هکتار بوده است و در سال هایی که بارندگی خوب باشد به همین مقدار گندم دیم نیز کشت میگردد. متوسط عملکرد گندم آبی 5-6 تن در هکتار و متوسط عملکرد دیم 500 کیلوگرم در هکتار است.

از دیگر غلات عمده کشت شده در گناباد می باشد، محصول جو می باشد . که سطح زیر کشت آن حدود 30 هکتار و متوسط عملکرد 4 تن در هکتار است. ارقام جو کشت شده شامل والفجر و ارقام محلی می باشد.

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی

وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی

راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

رسان آب       

لوله واتصالات کشاورزی وصنعتی     

مشاوره: 09001051369

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *