مقالات

ظرفیت‌های بالای  استان لرستان در تولید محصولات کشاورزی

کشاورزی و باغداری از ظرفیت های مهم بومی استان لرستان هستند . این استان با دارا بودن آب و خاک مناسب ظرفیت های گسترده ای در حوزه کشاورزی دارد . که بهره برداری صحیح از ظرفیت های بومی و گسترده  بستری فوق العاده برای  تحقق رشد و توسعه و بهبود وضعیت اشتغال استان است.

استان لرستان در زمینه تولید محصولات باغی، زراعی و کشاورزی ظرفیت‌های بالایی دارد. این استان با تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی در تولید حبوبات رتبه اول را دارد . به طوری که این استان کانون حبوبات و محصولات باغی اعم از انار، گردو، انجیر، سیب و زردآلو است .  که عمدتاً این محصولات به خارج از کشور صادر می‌شود.

در این مقاله از رسان آب به بررسی محصولات سرآمد کشاورزی در استان لرستان خواهیم پرداخت . با ما همراه باشید .

حبوبات استان لرستان

تولید حبوبات برای کشور ایران به واسطه آب و هوای چهار فصل خود که قابلیت پرورش بسیاری از محصولات کشاورزی را دارد امری سهل است . لرستان رتبه نخست تولید حبوبات و رتبه دوم سطح زیر کشت این محصول را در کشور دارد . حبوبات کشت شده استان عمدتاً ،نخود عدس و باقلا بوده، ضمن اینکه از نظر تولید و کیفیت ،نخود استان لرستان از استانهای برتر کشور محسوب میشود.

سطح زیر کشت حبوبات استان حدود ۱۲۰ هزار هکتار است . کشت هفت رقم بذر اصلاح شده نخود موجب تنوع بالای این محصول در لرستان و کسب رتبه دوم تولید آن در کشور شده است. ۸۰ تا ۹۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان سالانه به کشت نخود اختصاص دارد و با برداشت حدود ۶۰ هزار تن رتبه دوم کشور در دست استان لرستان است. متأسفانه حدود ۹۰ درصد حبوبات  این استان به علت نبود صنایع بسته بندی و فرآوری به سایر استانها منتقل می شود .

 

محصولات باغی در استان لرستان

حدود ۵۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان لرستان به احداث باغات اختصاص داردسالانه بالغ بر ۳۰۰ هزار تن محصولات باغی در استان لرستان تولید می‌شودبیشترین میزان تولید محصولات باغی مربوط به شهرستان‎های بروجرد، خرم‌آباد، دورود، سلسله، کوهدشت، الیگودرز، پلدختر، ازنا، چگنی و رومشکان است.

تولید انجیر در استان لرستان

سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن انجیر در جهان تولید میشود و ایران با تولید ۵۸ هزار تن انجیر در سال رتبه پنجم تولید این محصول را در جهان دارد.که لرستان با تولید ۲۵ هزار و ۳۵۰ تن انجیر جایگاه نخست کشور را دارد. میانگین برداشت انجیر سیاه در لرستان ۱۸ تن و در کشور ۱۴ تن در هکتار است.شهرستان پلدختر با دارا بودن بیش از ۲۳۰۰ هکتار باغ بارور و با ۳۰ هزار تن تولید انجیر سیاه در سال مقام اول کشور را دارد. که علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای اروپایی ترکیه اتریش و مجارستان صادر میشود. این شهرستان از قطب های مهم تولید انجیر سیاه کشور محسوب میشود .

زودرس بودن این محصول شاخصه ای است که انجیر لرستان را در کشور ممتاز کرده است . به طوری که این محصول ۲۰ روز زودتر از محصول سایر کشورها روانه بازار میشود و این موضوع میتواند یک مزیت در صادرات انجیر تازه باشد.انجیر سیاه پلدختر مرغوبترین و زودرس ترین انجیر سیاه کشور همچنان در گمنامی و بدون برند و با کمک واسطه به بازارهای داخلی و خارجی عرضه میشود.

تولید سیب در استان لرستان

صادرات سیب درختی از ایران به دلیل تولید محصولات عالی و با کیفیت طرف داران زیادی دارد ایران جزو بزرگترین تولیدکنندگان انواع سیب درختی جهان است .

برداشت میوه سیب از سطح باغ های استان لرستان با نزدیک شدن به فصل پاییز آغاز میشود . روستای شیخ میری سادات بروجرد از بزرگترین باغ های متمرکز سیب کشور است و بیشترین سیب با کیفیت استان در این منطقه تولید میشود.

سطح زیر کشت باغات سیب استان لرستان ۵ هزار هکتار است . که ۳۷۰۰ هکتار بارور و مابقی به صورت نهال هستند . لرستان از نظر سطح زیر کشت سیب رتبه یازدهم کشور و از نظر تولید جایگاه پانزدهم کشور را دارد.

با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیم مناسب، ۱۹۰۰ هکتار از باغات سیب استان در بروجرد قرار دارند و رکورد برداشت در بعضی باغات این شهرستان تا ۱۴۲ تن در هکتار هم رسیده است.سیب تولیدی استان به ویژه سیب بروجرد از رنگ بود طعم آبدار بودن ظاهر بازارپسند و مزه فوق العاده برخوردار است و ظرفیت صادراتی بسیار خوبی دارد . کشورهای ،عراق ،عمان امارات روسیه و برخی کشورهای اروپایی تقاضای خرید سیب صادراتی ایران را دارند بنابراین هرساله چندین هزار تن سیب صادراتی از کشور خارج میشود.

تولید انار در استان لرستان

از ظرفیت های استان لرستان به لحاظ کمی و کیفی تولید محصولات باغی است . سطح زیر کشت انار استان لرستان بیش از ۳۴۰۰ هکتار است که از این مقدار ۲۶۰۰ هکتار بارور و مابقی هنوز به مرحله باروری نرسیده است و طی سالیان آینده به ظرفیت این استان اضافه خواهند شد. این استان به لحاظ سطح زیر کشت و میزان تولید انار رتبه نهم کشور را دارد.

انار به لحاظ اقتصادی امنیت غذایی و تنوع تولید یکی از بخش های مهم کشاورزی استان لرستان است. در این استان از میوه انار آب انار ، کنسانتره انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار تهیه میشود. منطقه سیاب کوهدشت از نظر عرض جغرافیایی در محدوده ای قرار گرفته است . که دمای فوق العاده مناسبی برای کشت و توسعه باغات انار است. باغات انار سیاب شهرستان کوهدشت عملکرد بسیار بالایی در تولید انار داشته و دارای بهترین کیفیت در سطح کشور است. ضخیم بودن پوست انار استان لرستان سبب ماندگاری بیشتر در انبار و سردخانه میشود و قابلیت صادرات به بازارهای دوردست بدون کاهش کیفیت را دارد. اغلب انار تولیدی سیاب محصول کاملاً سالم و ارگانیک است و از سموم و کودهای شیمیایی استفاده نمیشود.

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی

وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی

راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

رسان آب       

لوله واتصالات   کشاورزی وصنعتی     

مشاوره: 09001051369 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *