امروزه بخش کشاورزی با داشتن ظرفیت های بی نظیر و متنوع رکن اساسی رونق تولید و امنیت غذایی و اقتصادی کشور به شمار می رود . از سوی دیگر موقعیت اقلیمی کشور ما این امر را ضروری می سازد که باید هرچه سریع تر از کشاورزی سنتی فاصله گرفت و به کشاورزی مدرن پناه آورد. بخش کشاورزی به عنوان عمدهترین مصرف کننده آب، برای برون رفت از بحران کم آبی،نیازمند سرمایه گذاری برای توسعه سامانههای آبیاری در مزارع است .تا بتواند با مدیریت آب در مزرعه، محصولات بیشتری تولید کند.
آبیاری صحیح و استفاده بجا و متعادل از این مایع حیاتی در برههای که هنوز خشکسالی بیداد می کند ضروری است . زیرا بخش زیادی از آبی که میتواند مورد استفاده گیاهان قرار گیرد، به علت نبود آشنایی کشاورزان با روشهای صحیح آبیاری به هدر می رود. امروزه برنامه های مختلفی برای مدیریت آب و افزایش بهره وری آب در کشور از جمله استان البرز اجرایی شده تا امنیت غذایی جامعه تامین شود . که از جمله این روش ها می توان به توسعه کشت گلخانه ای، اجرای شیوه های نوین آبیاری در اراضی، استفاده از آب های غیرمتعارف در کشاورزی که مهمترین اقدامات برای زنده نگه داشتن کشاورزی و حفظ ذخایر آبی است ، اشاره کرد .
اجرا و توسعه سامانههای آبیاری نوین یکی از طرح های موثر در افزایش تولید محصولات و بهره وری آب محسوب میشود . اجرای سامانه نوین آبیاری میانگین تولید محصول را ۳۰ درصد و در برخی موارد تا مرز ۱۰۰ درصد افزایش می دهد .
عملکرد استان البرز در توسعه سامانههای آبیاری
که در استان البرز تاکنون ۴۸ درصد اراضی است . یعنی از مجموع ۵۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی این استان تاکنون ۲۴ هزار هکتار آن مجهز به سیستم های نوین آبیاری است . که پیش بینی می شود به طور میانگین از ۵۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان البرز تا ۴۵ هزار هکتار قابلیت اجرا این سیستم ها را داشته باشد. در زمینه توسعه سیستم های نوین آبیاری بیشترین اراضی مجهز به سیستم های نوین آبیاری به شهرستان های ساوجبلاغ و نظرآباد به دلیل وسعت اراضی قابل کشت و با توجه به شرایط آب و هوایی گرم اختصاص دارد.
در استان البرز حداکثر تلاش این است تاجایی که امکان دارد تمام اراضی استان به سیستم های آبیاری تجهیز شود . ولی بعضی از نقاط امکان اجرا وجود ندارد و محدودیت سطح زیر کشت وجود دارد. ضمن اینکه یکسری اراضی به دلیل ساخت و سازهای غیرمجاز، خدمات دادن به آن ها از لحاظ قانونی محدود شده است.
با در نظر گرفتن کمبود منابع آبی در سال های اخیر، استفاده از روش های نوین آبیاری امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد .به همین منظور لازم است تدبیری اندیشیدید تا روش های نوین و کم مصرف با بازده بالا جایگزین روش های سنتی آبیاری در بخش کشاورزی شود.
ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.
شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی
وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی
راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.
رسان آب
لوله واتصالات کشاورزی وصنعتی
مشاوره: 09001051369