مقالات

کشاورزی در شهرستان هندیجان

شهرستان هندیجان در نیمه جنوبی استان خوزستان و در جنوب شرقی شهر اهواز قرار دارد. شهر هندیجان در کنار رودخانه زهره قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا 5 متر می باشد. شهرستان هندیجان از شمال به شهرستان امیدیه، از شرق به شهرستان بهبهان، از جنوب شرق به استان بوشهر، از جنوب به خلیج فارس و از غرب به شهرستان ماهشهر محدود می‌گردد. اقلیم منطقه شهرستان تابع وضعیت کلی آب و هوایی جنوب کشور است .  همچنین به دلیل قرارگیری بین کانون های پر فشار منطقه‌ای، بادهای گرم و سوزان همراه با گرد و غبار و حرکت ماسه ها در این شهرستان مشاهده می شود. شهر هندیجان دارای هوای گرم و مرطوب است .

ازنظر اقتصادی رودخانه بندر هندیجان  نقش تعیین‌کننده‌ای در زندگی مردم داشته و این تأثیرگذاری به میزانی بوده که قلمرو جغرافیایی و منطقه را نیز با نام رودخانه مشخص می‌کردند. رودخانه هندیجان که قسمتی از آن از سرچشمه (رشته کوه‌های زاگرس در استان کهگلویه و بویر احمد ) تا خلیج فارس طی می‌شود و هشتمین رودخانه کشور است که ۴۹۰ کیلومتر طول دارد. این آبراه به عنوان یکی از مسیرهای تجارت خارجی از گذشته‌های دور مورد استفاده بوده‌است .  هم‌اکنون نیز علیرغم کم شدن آب آن در فصول تابستان شناورهای با ظرفیت بیش از صد تن قادر به رفت و آمد در آن هستند. ضمن آنکه حاشیه رودخانه از دو قسمت شمالی و جنوب تا نزدیکی دریا قابل کشت است .  با استفاده از آب این رودخانه انواع محصولات کشاورزی از جمله خرما، گندم، جو، دانه های روغنی ، حبوبات و انواع صیفی جات کشت می‌شود.

بخش زراعت

گندم و جو از دیرباز در مزارع کشاورزی شهرستان هندیجان کشت شده و همواره بخشی از زمین های زراعی منطقه به این دو محصول اختصاص یافته است. سازگاری گندم و جو با اقلیم های خشک، امکان کشت دیم و خرید تضمینی آن توسط دولت موجب شده تا کشاورزان این مناطق بخش زیادی از زمین های زراعی را به کشت این دو محصول مهم اختصاص دهند.

در شهرستان هندیجان کشت کلزا به صورت دیم در فصل پاییز انجام می شود و در نیمه نخست اردیبهشت محصول آن برداشت می گردد. در سالیان اخیر روند کشت این محصول به دلیل سازگاری آن با اقلیم منطقه و وجود کارخانه های فرآوری آن در شهرستان های اطراف هندیجان، رو به افزایش بوده است.

کاشت کنجد نیز در شهرستان هندیجان  انجام می شود و کارگاهی نیز جهت فرآوری و روغن کشی از آن وجود دارد.  از آنجایی که  در شهرستان هندیجان مشکلاتی مانند کم آبی و شور شدن آب رودخانه زهره وجود دارد؛ بنابراین کشت این گیاه مقاوم برای کشاورزان این منطقه دارای مزیت می باشد.

بخش باغداری

با توجه به اقلیم شهرستان هندیجان و زودرس بودن محصولات باغی، کاشت محصولاتی مانند هندوانه رونق بسیاری دارد. معمولاً اولین هندوانه هایی که وارد بازارهای کشور می شوند متعلق به مناطق جنوبی کشور می باشند و قیمت آنها نیز در این موعد برای کشاورزان مناسب است. سازگاری آب و هوایی این محصول و بازار مناسب در فصل برداشت کشت آن را در این شهرستان با سود زیادی همراه کرده است .

شرایط آب و هوایی مناسب و امکان صادرات محصول در هندیجان باعث شده تا احداث باغات خرما رو به گسترش باشد. برای احداث باغ خرما حمایت هایی مانند تهیه نهال و خرید محصول از سمت دولت انجام می شود؛ بنابراین گسترش باغات خرما در هندیجان دارای مزیت است. درخت خرما از جمله محصولات باغی است که با آب و هوای گرم و اقلیم جغرافیایی کویری سازگاری دارد.

کشت محصولات صیفی مانند خیار و گوجه نیز در شهرستان هندیجان انجام می شود .  این محصولات به مصرف داخل و خارج از استان خوزستان می رسد. با توجه به وجود کارخانجات صنایع غذایی در استان خوزستان و امکان دسترسی به بازارهای داخلی و خارجی، کشت این محصولات دارای سود آور است. یکی دیگر از روش های کاشت صیفی جات، احداث گلخانه می باشد که در هندیجان نیز به صورت محدود انجام شده است. احداث گلخانه موجب ایجاد اشتغال، افزایش تولید و ارتقای کیفیت صیفی جات تولیدی این شهرستان می شود.  بنابراین ساخت آنها دارای مزیت بسیاری در بخش کشاورزی این استان است.

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی

وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی

راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

رسان آب       

لوله واتصالات   کشاورزی وصنعتی     

مشاوره: 09001051369 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *