گیلان رتبه یازدهم کشور در حوزه تولید انواع محصولات کشاورزی را داراست.سطح مساحت اراضی قابل کشت در استان گیلان مجموعا حدود 342180 هکتار است. از این مقدار 4/ 77% زیر کشت محصولات سالانه، 9/ 14% زیر کشت محصولات دائمی، 3/ 5% درختان بدون ثمر بوده است.
در این مقاله به بررسی سطح اراضی قابل کشت در استان گیلان که یکی از استان های خوش نام در زمینه کشاورزی است می پردازیم . با ما ، رسان آب ، همراه باشید.
سطح اراضی قابل کشت محصولات سالانه
از کل سطح اراضی کشاورزی که زیر کشت محصولات سالانه قرار دارند (264968 هکتار) حدود 198255 هکتار (8/ 74%) به صورت آبی و 66713 هکتار (2/ 25%) به صورت دیمی کاشت میشود. حدود 6/ 99% از کشت های آبی استان گیلان به کشت برنج اختصاص دارد. تردیدی نیست که در میان کشت های سالانه کشت برنج و میان کشت های دائمی کشت چای بیشترین سطح زیر کشت استان را تشکیل میدهند. مزارع زیر کشت برنج در استان با حدود 197561 هکتار به تنهایی 7/ 57% از کل سطح اراضی قابل کشت استان و حدود 3/ 13% از کل سطح مساحت استان را دربر میگیرد.
سطح اراضی قابل کشت محصولات دائمی
در میان محصولات دائمی که سطح زیر کشت آنها 51006 هکتار است چای موقعیت برجستهای را به خود اختصاص داده است. پس از آن توتستان، که در سالهای اخیر از رونق بیشتری برخوردار شده، جای دارد. مرکبات نیز هرچند که سطح زیر کشت آن در مقایسه با مازندران چندان زیاد نیست، لیکن در میان کشت های دائم گیلان سهم قابلتوجهی را داراست.
بررسی سطح زیر کشت انواع محصولات کشاورزی در گیلان اعم از کشت های سالانه یا دائم حاکی از گسترش وسیع محصولات معینی در فرهنگ کشاورزی منطقه است. بدینترتیب که در درجه اول کشتزارهای برنج مهمترین و فراوانترین چشمانداز زراعی گیلان بهشمار میروند. پس از آن غلات که عموما در نواحی کوهپایهای و کوهستانی کشت میشود در مرتبه دوم قرار دارد.
کشتزارهای چای نیز که خاص گیلان است سومین مرتبه از نظر سطح زیر کشت را در استان داراست. محصولات دیگر از قبیل محصولات جالیزی، حبوبات، سبزیها، توتون، مرکبات و توتستان ها با سطح زیر کشت نهچندان متفاوت از یکدیگر، از جمله مهمترین کشتزارهای استان گیلان هستند.که در حیات اقتصادی منطقه نقش بسیار مؤثری بر عهده دارند.
شهرستانهای رودبار، رودسر، تالش و لاهیجان که نسبت اراضی کوهستانی آنها در مقایسه با دیگر شهرستانهای استان در سطح بالاتری قرار دارد، مهمترین نواحی کشت غلات (گندم و جو) در استان بهشمار میآیند . کشت این محصولات عمدتا به صورت دیمی است. این نوع غلات به علت ارزان بودن قیمت آنها در اراضی جلگهای کشت نمیشود. در عوض محصولات دیگری از قبیل برنج، چای، انواع سبزیها و محصولات جالیزی که ارزش تجاری دارند و در شهرهای بزرگ و کوچک منطقه و یا بازارهای روز و هفتگی به راحتی و با سرعت قابل مبادله هستند، تقریبا تمامی کشت های سالانه را به خود اختصاص دادهاند.
ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.
شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی
وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی
راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.
رسان آب
لوله واتصالات کشاورزی وصنعتی
مشاوره: 09001051369